Палетата от глутницата на  „Вълци-Разград“ – на финала на първата си състезателна година 

В първата си състезателна година палетата от глутницата на „Вълци-Разград“ се изправят във финални баскетболни двубои и правят равносметка за свършената работа.Благодарение на целенасочените усилия и поставените високи цели, треньори и деца успяха да постигнат впечатляващ напредък и няма да спират да работят, уверени в потенциала си.

За пореден път екипът изказва своята огромна и искрена благодарност за подкрепата на всички хора, без които това нямаше да се случи. „Признателни сме на всички, които повярваха в идеята и са част от една силна и позитивна общност от хора, желаещи потенциалът на децата в Разград да се реализира по градивен и хубав начин. Това е генералният ни спонсор „Амета“ с марката „Лудогорско пиле“, това са и компаниите, които в самото начало ни дадоха своята подкрепа, както и всички частни дарители и съмишлениците ни от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и „Америка за България“, както и медийният ни партньор – новинарският сайт e-Rszgrad.bg. Всички те допринесоха по своя начин и им благодарим, че днес можем да споделим този позитивен опит и защо не да вдъхновим и други млади хора да реализират идеите си“, споделиха от клуба.

На 11 и 12 май в Русе се проведе квалификационният турнир за класиране на финали в държавните първенства за момичета до 12 години (Зона „Добруджа“). Макар че не успяха да преодолеят силни съперници сред които „Дунав 2016“ – Русе, „Светкавица“ – Търговище и „Черноморец 2014“ – Бургас, участието само по себе си беше успех за младите вълчици, които играят баскетбол от едва 7 месеца.

На 12 май отново в зала „Дунав“ в Русе се проведе и втората част на баскетфеста за момчета до 10 г. Двубоите бяха много оспорвани, момчетата показаха отлични физически качества и силна отборна игра. Атмосферата в залата беше неповторима, благодарение на мощната родителска подкрепа. След изиграните мачове срещу „Доростол“ Силистра и „Дунав 2016“ – Русе, всички деца получиха индивидуални награди – медали.

С финал на 17 май в Шумен ще приключи и баскетфестът за момичетата до 10 г.

За всички деца от школите на „Вълци-Разград“ състезанията тепърва предстоят. След преминалите два вътрешни турнира, екипът подготвя трета, финална за сезона надпревара. Но това не са всички спортни събития, които „Вълци-Разград“ ще предложат на своите състезатели през май и юни. Очаквайте подробности с пълния календар, както и летен график на школата.

/e-Razgrad/

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.