Павлин ПЕТРОВ: Познавам много добре проблемите на общината и възможностите за развитие, които пропускаме. Кубрат може повече! 

Кандидатът за кмет на община Кубрат от „Демократична България“ – Обединение („Да България“, ДСБ, „Зелено движение“) Павлин Тодоров Петров е на 46 г.

Роден и израснал в Кубрат. Средно образование завършва в гимназия  “Христо Ботев“ в родния си град.  Има висше образование – Русенски университет „Ангел Кънчев“,  магистър „Публична администрация. Притежава и допълнителни специализации: „Мениджмънт на човешки ресурси“ и „Банково и застрахователно дело“.

От близо двадесет години работи в неправителствена организация. С много голям опит в микрокредитирането и подпомагането на микро- и малки предприятия. Изключителен професионалист в работата по проекти с различни източници на финансиране. Политическата му кариера е свързана с дясното политическо пространство. Бил е три мандата общински съветник и познава много добре проблемите на общината и възможностите за развитието му. 

 

 Г-н Петров, какво Ви  мотивира и с какви амбиции се включвате в надпреварата за кметския стол?

Мотивира ме подкрепата на едно устойчиво, интелигентно център- дясно общество в Кубрат. Това са хора с гражданска позиция, хора, които се справят успешно със собствения си бизнес и живот, имат отлична професионална реализация и са пазители и носители на морални ценности. Аз принадлежа на това общество. Имам и дълбок личен мотив: „Аз и семейството ми да живеем на чисто и подредено място. Децата ми да се образоват в нашите училища и да останат да живеят тук“.

 

С какви послания и намерения заставате пред избирателя на 27 октомври?

Заставам със самочувствие на опитен общински съветник. Аз съм положително настроен, заклет оптимист съм. Убеден съм, че хората от общината са способни и инициативни. Нашата задача, на политиците  е да ги чуем, да се съобразим с намеренията им за бизнес и инвестиции, за да им създадем най-добрите условия. Кубрат може! Кубрат може много повече, ако се довери на можещи, открити и смели управленци.

Какви ще бъдат приоритетите в програмата Ви за управление на общината?

Основен приоритет в програмата ми за управление е създаването на индустриална зона и привличане на инвеститори. Друг основен приоритет е образованието. Стремежът ни ще бъде, наред със запазването на авторитета и високите постижения на нашите ученици в общообразователната и профилирана подготовка – езикова, природоматематическа, хуманитарна – да съдействаме за възвръщането на привлекателността на професионалното образование и обучение, за да се справим с безработицата и недостига на кадри в общината.

 

Какво да очакват от Вас и екипа Ви  жителите на града? Откъде ще започнете?

На първо място: веднага онлайн излъчване на всички заседания на Общинския съвет. След това разработка на основния закон за всяка община: Общинският бюджет с приоритет образование, инфраструктура, създаване на административен капацитет.

Една тъжна картина се очертава през последните години, характерна за страната – напускането на младите, тя не е по-различна и за района. Какво ще предложите на тези, които още не са тръгнали и избрали „Терминал 2“?

Това е пряко свързано с основния ни приоритет за създаване на индустриална зона. Целта на тази зона е да предостави възможности за инвеститорите да създадат производства и да разкрият нови работни места. Младите хора напускат общината в посока големите градове или чужбина в търсене не само на по-добро заплащане, но и на по-добра социална среда.

 

При всяко ново управление се извършват структурни и кадрови промени, такава е родната практика. Вие ще правите ли подобни промени, в случай, че застанете начело на управлението. Има ли необходимост от оптимизация на административния и кадрови състав?

Аз имам специализация „Мениджмънт на човешки ресурси“ – не мога да отговоря еднозначно и не е професионално. Ще се направи задълбочен анализ на всички процеси в общината и, ако се наложат някакви промени, ще бъдат направени. Но не е това основната ми цел. Факт е обаче, че в общинската администрация има дефицит на професионалисти.

Подкрепа за Демократична България и от евродепутата Радан Кънев
Подкрепа за Демократична България от Европейския парламент

Профилът на съвременния избирател не е този познат ни от недалечното минало –  избирателят към днешна дата е чувствителен по много въпроси, социално ангажиран, със собствено мнение, труден за манипулация, т.е – трудно ще се излъже с едно кебапче или кюфте. В този ред на мисли,  ще заложите ли на диалога, като най-правилната форма за общуване с избирателя и хората, с които ще работите?

Аз и моят екип подхождаме много отговорно към избирателя, считаме че през годините на демокрация той се разви. Стана активен, разумен и заинтересован. Диалогът и общуването с избирателя ние ще го правим не само по време на предизборната кампания, а през целия четири годишен мандат. За всяко заседание на Общинския съвет ще правим обществено обсъждане на темите в дневния ред и ще искаме мандат за гласуване. Без диалог е невъзможно да се стигне до проблемите на гражданите, а нали кметът и Общинският съвет са затова – да решават проблеми и да развиват своята община?

Негласно, всички кандидати, обещаваха да спазват добрия тон и да се придържат към толерантна кампания, но практиката показва друго – ниска политическа култура.

Нашата кампания е позитивна. Аз като кандидат за кмет на община Кубрат и кандидатите за общински съветници от „Демократична България“ – Обединение, по време на кампанията представяме нашите идеи за бъдещето развитие на община Кубрат. Призовавахме и другите кандидати да говорят за това какво те могат да направят, а не да коментират предходните управления. Местните избори до голяма степен са мажоритарни. В малките общини и градове ние всички се познаваме с родовете си даже. На местни избори избирателите се доверяват на почтени личности с последователно поведение и с ясни политически и граждански интереси, които стоят зад тях.

Какво друго предлагате, което не е се е случило в предишните управления?

Открито и прозрачно управление. Това не сме го виждали в нашата община. Всеки предишен кмет без изключения разчиташе само на тясно партийните си и приятелски интереси и пренебрегваше включването на опозиция и инакомислещи във вземането на решения. Във века на високите технологии и интернет става много лесно събирането на мнения, обсъждането на проблеми голям кръг от хора. През последните години се наблюдават нови неправителствени организации, различни граждански инициативи, което би трябвало да подскаже на управляващите, че нещата вече са се променили. Аз предлагам съвсем нов стил на управление.

 

Ако спечели Ваш опонент, бихте ли участвали в общ проект за управление и какво бихте му пожелали?

Това зависи от много неща и не може да се отговори еднозначно. Общият проект за управление означава, че трябва да имаме общи принципи, да се приемат и нашите идеи, цели и приоритети за развитието на община Кубрат.

  Д-р Надие КАРАГЬОЗОВА-Нади

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.