Павлина Русева – новият директор на Бизнес зона „Перистър“

Кметът на Разград Добрин Добрев представи новия директор на ОП „Бизнес зона „Перистър“ на административния екип на предприятието, съобщиха от пресслужбата на Общината.

Павлина Русева спечели конкурс за ръководния пост в конкуренция с още една кандидатка и днес встъпи в длъжност. През последните 3 години мастото се заемаше до провеждане на конкурс.

Заедно с Павлина Русева Добрин Добрев се срещна с част от работещите, които са общо 12, и обсъдиха предстоящите задачи пред „Бизнес зона „Перистър“.

Кметът пожела успех на Павлина Русева и предприятието, като допълни, че задачите пред екипа са сериозни. По думите му от първостепенна задача е да се довърши подробният устройствен план на новата зона, тъй като има много кандидати, които питат за терени за разширяване или стартиране на бизнес. „Бизнес зона „Перистър“ е показала, че не само се самоиздържа, но и носи приходи на Община Разград, разчитаме това да продължи и ще направим каквото е необходимо, за да се разшири бизнес зоната“, каза Добрин Добрев. Според него тук е необходимо производство, стратегически инвеститор, който може да не е голям, но ще привлече допълнителен ресурс и така ще се подпомогне развитието на зоната. Друго предизвикателство е заложеният в общия устройствен план околовръстен път в посока Попово, който да облекчи трафика в града и да направи зоната още по-привлекателна.

Ръководителят на направление „Стопански дейности“ в общинското предприятие Атанас Кондиев припомни, че „Бизнес зона „Перистър“ е единственият реализиран според предварителните намерения проект по линия на конверсията. В бизнес зоната има 51 наематели и 31 инвеститори, трайно изграждащи имоти, като вече има и два случая, при които инвеститорите изкупуват и земята към законно построените имоти. „Това означава, че предоставяме сигурност на наложени инвеститори“, коментира кметът. По думите му осигуряването на добра бизнес среда е сред начините да се задържат младите хора в града, като има нормални условия на работа за тях.

Новият директор на „Бизнес зона „Перистър“ Павлина Русева е завършила Техникум по биотехнологии „Мария Кюри“ – Разград. Тя е специалист с квалификация „Икономика на търговията“ от Стопанска академия „Д.А.Ценов“ – Свищов, бакалавър по „Финанси“ и магистър по „Счетоводство и контрол“ от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“. Има над 30-годишен трудов страж както в частния бизнес, така в общинска и в държавна администрация. Работила е като управител, контрольор, финансов мениджър, последните й две работни места са: главен експерт в отдел „Стратегическо планиране и проекти“ в Община Разград и директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 165

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.