Отварят гроба на големия щангист Наим Сюлейманоглу

301 преглеждания

Смятаната за първородна дъщеря на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу – Секаи Мори, пристигна в Истанбул. Днес предстои гробът на великия спортист да бъде отворен, предадоха турските медии.

Ексхумацията ще бъде направена, след като преди това японката заведе дело за бащинство, а адвокатите й поискаха ДНК анализ. Майката на Секаи е японска журналистка. Двамата с Наим се запознават по време на Олимпиадата в Сеул през 1988 година.

След това японката идва да живее с Наим в Анкара, но след раждането на Секаи майката и дъщерята се връщат в Япония. Според някои твърдения баща и дъщеря не са се виждали след това, а според други – в даден период те общували, но после връзката им прекъснала, предаде „24 Родопи“.

В интервю преди десетина години Сюлейманоглу бе казал, че има четири дъщери – две от една майка, а другите две от различни. Близки на Наим чрез турското посолство в Токио откриха следите на Секаи Мори в Япония. По техни данни японската дъщеря е завела дело за доказване на бащинството. В рамките на делото да бъде отворен гробът за ексхумация.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *