Опозицията в Лондон предлага кратка пълна карантина

Във Великобритания лидерът на основната опозиционна Лейбъристка партия Киър Стармър призова за кратка двуседмична или триседмична пълна карантина в Англия, след като обвини правителството, че е „загубило контрол“ върху коронавируса.

Днес на специална среща правителството ще реши дали да добави нови райони в най-тежката категория местни карантини, предаде БНР.

Киър Стармър призова премиера Борис Джонсън да реагира сега, за да прекъсне цикъла на заразявания с COVID-19, защото страната може скоро да навлезе в дълга и сурова зима.

Според него въвеждането на кратка пълна карантина, която да съвпадне с ваканцията на учениците в края на октомври, няма да има толкова отрицателен ефект върху социалния живот и икономиката. Стармър обаче призна, че подобна мярка ще изисква голяма саможертва от страна на населението.

Инициативата на Киър Стармър идва, след като за последното денонощие случаите на заразяване с коронавирус достигнаха 17 234, а жертвите 143, което е най-високата бройка от юни насам.

Правителството излезе с нова схема от местни карантини на три степени в зависимост от заплахата от разпространение на заразата. Днес Ливърпул става първият район, в който се въвежда третата най-тежка степен.

Министрите обаче ще решават днес дали да преместят в тази степен също Манчестър с предградията и графство Ланкашър.

Междувременно депутатите въпреки бунта на 42 консерватори и 23 лейбъристи одобриха налагания вече вечерен час за пъбовете и ресторантите.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.