Огромна щедрост: 82-годишен германец дари 1 000 000 евро за пострадалите от наводненията

ПЕНСИОНЕРЪТ ПРИЗОВА ЛЮБИМИЯ СИ ФУТБОЛЕН КЛУБ „БАЙЕРН“ –  МЮНХЕН ДА УВЕЛИЧИ ДАРЕНАТА СУМА

82-годишният Хорст Ешлер от Мюнстер на организацията Aktion Lichtblicke, която в момента помага на жертвите от потопа в Германия, дари един милион евро за каузата. Радио „Антене Мюнстер“ разказва, че пенсионерът се събрал със свои приятели, за да обсъдят на каква стойност да бъде дарението. Числото 1 000 000 евро им се видяло добро, пише „Дойче веле“.

Ешлер взел случилото се много присърце. „Тези хора, които изгубиха всичко… И си рекох: а аз и утре ще имам пари да си купя хляб.“ Пенсионерът се доверил именно на споменатата помощна организация, в която са обединени всички местни радиостанции в провинция Северен Рейн-Вестфалия, защото вярва, че така парите му с най-голяма сигурност ще достигнат до най-засегнатите семейства.

Но това далеч не е всичко. Успоредно с дарението си, Ешлер призова своя любим футболен клуб „Байерн“ – Мюнхен също да даде (повече) пари за пострадалите. Досега отборът, заедно с колегите си от Кьолн и гиганта „Дойче Телеком“, дари 100 000 евро на пострадалите чрез организацията Aktion Lichtblicke.

82-годишният германец смята, че това не е достатъчно. „Не се стискайте. Знам, че не сте такива и че давате много пари за благотворителност. В сегашната ситуация обаче трябва да се бръкнете по-надълбоко“, настоява той.

Реклама:


Ако „Байерн“ дари един милион, Ешлер обещава да увеличи своето дарение с цели 20%.

Пенсионерът от Мюнстер е известен със своята щедрост. През април тази година той дари 750 000 евро на зоологическата градина в Мюнстер и купи билети за зоопарка на 33 333 деца. тези дарения той е направил заради обещание, което е дал на покойната си съпруга, да се грижи за деца и за животни.

Междувременно от гранда „Байерн“ приеха хвърлената ръкавица и увеличиха дарението за жертвите на потопа на 1,1 милиона евро. Освен това подготвят благотворителен мач с „Шалке 04“ на „Фелтинс арена“. Поне още един милион евро от очакваните постъпления също ще бъдат дарени за пострадалите от наводненията.

Dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *