Община Разград с награда от Асоциацията на българските градове и региони

Община Разград е сред призьорите от „Национални награди 2024“ на Асоциацията на българските градове и региони, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Наградата в категория „Иновации в образованието“ бе получена от кмета Добрин Добрев по време на Националния зелен форум, организиран от АБГР с подкрепата на Фондация „Конрад Аденауер“.

Добрин Добрев благодари за високата оценка от Асоциацията на стремежа на местната управа да подкрепя реализацията на иновативните идеи на училищните ръководства и ръководствата на детските градини в общината. С участниците във форума кметът сподели последната добра новина в тази област – спечелването от отбора по роботика на ОУ „Васил Левски“ на първа награда в раздел „Инженерно майсторство“ на международно състезание по STEM и роботика в Атина. Сред реализираните инициативи, показващи ангажираността на местната власт към развитието на образователната сфера, освен подкрепата за отбора по роботика, е и изграждането на солна и сензорни стаи в няколко детски заведения, стимулиране на талантливите ученици, както и други инициативи.

Националният зелен форум, който се провежда на 11 и 12 април в Казанлък, е на тема „Интегриращата роля на общините в Зелената трансформация и дигитализация“. В него участват представители на местните власти в страната, представители на централната изпълнителна власт, академичните среди, бизнеса, неправителствени организации и други. На събитието се отбелязва 20-годишнината от създаването на Асоциацията на българските градове и региони.

/e-Razgrad/

Hits: 117

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.