Община Разград разреши протест на пътя Русе–Варна срещу миризмите от 18.00 до 18.30 ч. на 25 август

Зам.-кметът и изпълняващ функциите кмет на община Разград Добрин Добрев издаде разрешение за провеждане на митинг протест на 25 август, петък, между 18.00 и 18.30 ч. на главния път Русе–Варна в пространството около бензиностанция „Петрол“АД и пътното платно непосредствено пред този участък. Това съобщиха от пресслужбата на местната администрация

Преди вземането на решението бяха изискани становища от държавните институции Областно пътно управление и ОД на МВР – Разград, проведена бе и среща с организатора на протеста адвокат Калоян Монев, на която бе отправено предложение за провеждане на протеста срещу неприятните миризми без затваряне на пътния участък. Това предложение бе изпратено и писмено като до издаване на разрешението за протест становище не бе получено в Община Разград.

Разрешението се издава за осигуряване на правото на протест на гражданите на Разград и заради основателността на мотивите за провеждането му.

„Считам, че предвид натовареността и интензивността на движение по главен път Русе-Варна, следва да се ограничат до минимум неблагоприятните последици за участниците в движението. Необходимо е да се обезпечи и безопасността на участниците в протеста. Не следва да бъде допускано прекомерно нарушаване на правата на гражданите за свободно придвижване в обхвата на пътя. С оглед на това времетраенето на протеста трябва да бъде определено в разумен срок, който предвид натовареността на движението по пътя не бива да надвишава 30 минути“ – се казва в разрешението.

В него се уточнява още, че „на основание чл. 9, ал. 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, организаторът на протеста следва да вземе необходимите мерки за осигуряване на реда при повеждането му, както и да не създава условия за нарушаване на обществения ред или безопасността на движението“.

Добрин Добрев възлага на органите на МВР да създадат предпоставки за нормално и безопасно протичане на протеста, опазване на обществения ред и безопасността на гражданите, като предприемат необходимите мерки за спазване на изискванията за място на протеста и недопускане на инциденти и произшествия между протестиращите и собствениците на пътни превозни средства, използващи пътя през посочения период.

Писмото с разрешението е изпратено до организатора на протеста Калоян Монев, до директора на ОД на МВР ст. комисар Мирослав Иванов, началника на РУ „Полиция“ Деян Русев и до областния управител Владимир Димитров.

/e-Razgrad/

Hits: 17

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.