Община Разград и спортни клубове подготвят спортен празник на 16 септември

Зам.-кметът на Разград Добрин Добрев обсъди днес с представители на спортни клубове възможностите Разград да се включи в Националния конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно! Град 2023“. Това съобщиха от пресслужбата на местната администрация.
Първият етап от конкурса е свързан с организиране от общините на прояви в рамките на Европейската седмица на мобилността, а вторият – с кандидатстване чрез проект за развитие на средата за активен начин на живот.
Първоначалната идея бе представена пред спортните клубове от специалиста „Спорт“ в Община Разград Златина Георгиева. Проявата е свързана с популяризиране на възможностите за спорт в нашия град. Предвижда се представители на клубовете да се съберат на площад „Възраждане“, пред Стария театър, и с дефиле да преминат през централната част на града, като крайната точка е площад „Момина чешма“(Ларго). Там представителите на клубовете, заедно с деца и граждани на различни възрасти – гости на събитието, ще участват в обща кратка тренировка, а след това ще бъдат оформени пунктове за представяне на различните спортове, които минувачите ще могат да посещават, да се запознаят с дейността на съответния клуб и пряко да вземат участие в демонстрираните спортни дейности. Предвижда се и кратка лекция относно здравословното хранене при деца и подрастващи. Събитието ще завърши с народен танц, който децата ще научат от хореографа Румен Иванов от ДТШ “Хорце“ към Центъра за работа с деца.
Всичко това ще се случи на 16 септември, събота, от 10,00 ч. Днес участнити в срещата се договориха да поканят отново за участие и останалите спортни клубове, регистрирани на територията на общината.
/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.