Общинари и служители на областната администрация участваха в кампанията „Да изчистим България заедно”

Общинари и служители на областната администрация участваха в кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group.
Общинските служители събраха над 50 чувала боклук в прилежащите площи на ул. „Добруджа” в Разград – в участъка от кръстовището с ул. „Княз Борис” до пътната връзка с пътя Русе – Варна. Пластмасови и стъклени бутилки, кутии от цигари, опаковки от вафли, найлонови торбички и други бяха най-често срещаните отпадъци, изхвърлени край пътя.
В навечерието на кампанията от служителите в отдел „Опазване на околната среда” бяха раздадени на представители на институции, организации и граждани над 300 чувала, както и ръкавици. Организирано бе и извозване на събрания боклук от сметосъбиращата фирма, уточняват от пресслужбата на Общината.
Областният управител Владимир Димитров със служители на администрацията чистиха Алеята „150 години Васил Левски“ в село Побит камък.
По информация на пресслужбата на Областта, тази година в кампанията са се включили близо 2000 доброволци, като сред тях служители на ведомства и фирми, общински администрации, кметства, училища, социални услуги, горски стопанства, читалища, неправителствени организации в почти всички населени места в Разградско. Близо 23 тона с отпадъци са събрани и извозени до депата по време на акцията. Чистено е на близо 150 места, посочени от доброволците като неотложни – екопътеки, дерета, улици, зони за отдих, паркове, детски площадки и междублокови пространства, както и горски зони.
/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.