Обновиха детски кът в Йонково

Областният управител Гюнай Хюсмен откри обновен с младежки доброволен труд детски кът в село Йонково, точно пред читалище „Пробуда“.

Инициативата е в рамките на проект „Активни младежи – силни позиции в община Кубрат и община Исперих“ на Сдружение с нестопанска цел „Феникс-Разград“, финансиран по Национална програма за младежта (2016-2020 г.). Проектът се изпълнява с подкрепата на Областния управител на област Разград.

На събитието присъстваха Джерихан Ферадова – координатор по проекта за община Исперих, кметът на Йонково Басри Чакъров и младежи от селото, участвали активно в ремонта на детския кът.

По време на проекта младежите от селото учредиха Местна младежка инициативна група и сами решиха каква да бъде тяхната първа доброволческа инициатива.

Със средства от проекта бяха подменени силно компрометираните и прогнили дървени части на детските уреди и на беседка в детския кът. Уредите и беседката бяха боядисани с доброволен труд на младежи от селото. Те засадиха и храсти и дървета в зелената зона пред читалището и в двора на детската градина в селото.

Кметът Басри Чакъров и секретарят на читалището, както и самите младежи се ангажират с опазването и поддържането на чистотата в детския кът.

Областният управител изрази мнение, че доброволческата акция трябва да бъде пример за връстниците им в други населени места, че ако са активни, независимо дали живеят в малко село или голям град има проекти, с които могат да променят средата, която живеят. И им обеща, че могат да разчитат на неговата подкрепа за следващи инициативи.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.