Областният управител инспектира ремонта на джамията „Макбул Ибрахим паша“

Областният управител Гюнай Хюсмен посети джамията „Макбул Ибрахим паша“, за да види на място как върви подготовката за строителните работи по реставрацията й.

Той бе придружаван от секретаря на областната администрация Михаил Тодоров. На този етап фирмата изпълнител „Стройкомерс – ТТ“ ЕООД, с управител инж. Тошко Райчев, е завършила поставянето на плътната ограда около сградата. В петък се очаква от столицата да пристигне реставраторът Владимир Цветанов. Под неговото пряко ръководство ще се извършват всички дейности в храма, който е паметник на културата. Областният управител се убеди, че работниците спазват правилата за безопасен труд и са им осигурени всички необходими битови условия. Той обяви, че ще следи как протичат ремонтните дейности и пожела  на строителите спорна и качествена работа.

Проектът е за консервация, реставрация и адаптация на джамията. Възложен е с обществена поръчка и е на стойност 2 374 836 лв, с ДДС. Срокът на изпълнение на всички дейности е 890 календарни дни, а този на строително-монтажните работи – 800 дни. Строителният надзор осъществява „Стройконтрол – ГТ“ ООД, Шумен, с управител Лиляна Янкова. Ръководител на проекта е архитект Дарина Димитрова. Средствата са отпуснати от републиканския бюджет, с постановление на МС.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.