Областната администрация – с грамота от ДА „Безопасност на движението по пътищата“

Областна администрация – Разград беше отличена със специална грамота на първите годишни награди „Инициативи в подкрепа на безопасност на движението по пътищата“, организирани от ДА „Безопасност на движението по пътищата“.

В конкурса получиха признание най-активните администрации и организации за принос към безопасността на движението по пътищата в няколко категории:

Областна администрация – Разград беше отличена в категория „Активна Областна комисия по безопасност на движението по пътищата“. След извършена оценка на дейността на 28-те областни комисии, журито е преценило, че Комисията в Разград е сред най-дейните в страната.

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата – Разград е консултативен орган към областния управител, който обединява ресурсите и усилията на институции и организации с компетенции по безопасност на движението по пътищата на областно ниво.

За да подпомага БДП, комисията провежда активна дейност, свързана с планиране, наблюдение, оценка и докладване на комплекс от мерки, ангажиращи едновременно общини, териториални звена на изпълнителната власт и неправителствени организации. ОКБДП – Разград се отличава с много добро ниво на координация и взаимодействие между партньорите.

Комисията редовно организира инициативи, с които насочва общественото внимание към различните аспекти на безопасността на движението по пътищата. Тази година например, Националният ден на безопасността на движението по пътищата – 29 юни беше отбелязан с тематична изложба и билборд. Планират се дейности и по време на Дните на безопасността на пътя през септември, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL.

/e-Razgrad/

Hits: 80

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.