Нов респираторен апарат в кубратската болница

Отделението по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/ в Многопрофилната болница за активно лечение в град Кубрат се сдоби с чисто нов и модерен апарат за изкуствена белодробна вентилация /респиратор/ при пациенти с невъзможност за самостоятелно дишане. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Новият апарат бе осигурен чрез съдействието на разградските народни представители от Движението за права и свободи, начело със заместник-председателят на партията Ахмед Ахмедов.

Респираторната техника беше приета лично от управителя на болницата д-р Леман Балканджиева, от кмета на Община Кубрат Алкин Неби, председателя на ОбС Хюсеин Юмеров и д-р Левент Апти – специалист по анестезиология  и реанимация.

Д-р Балканджиева благодари за осигурената апаратура, като подчерта, че тя е необходима за лечението на пациентите в тежко състояние. Респираторът е от най-висок клас и разполага с редица удобства за специалистите в осигуряването на надеждна грижа за пациентите.

Кметът Неби също изказа сърдечни благодарности за доставения апарат, подчертавайки, че болницата в града наистина се нуждае от подобни примери на благородство и щедрост.

“Болницата ни функционира в пълен обем. Всички отделения работят нормално, като е възстановена и дейността на отделението по физиотерапия и рехабилитация. В болницата вече работи и акушеро-гинекологичното отделение, в което вече имаме и раждания”, заяви в заключение д-р Балканджиева.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.