На децата с любов: И в „Орел“ вече има контейнер за събиране на капачки

В жк „Орел“ вече има съоръжение за събиране на капачки за благотворителната кампания „Аз Вярвам и Помагам“, съобщиха от пресцентъра на Община Разград.

Предложението дойде от регионалните координатори  на кампанията за региона Дочка и Свилен Иванови по време на среща със зам.-кмета Мирослав Грънчаров преди 3 седмици. Инициативата, с която се улесняват жителите на жк „Орел“ да участват в националната кампания, бе подкрепена от общинския съветник Джипо Джипов, който финансира и изработи съоръжението с форма на сърце. То е инсталирано от работници от Общинско предприятие „Ремонтстрой“ в централната част на пазара в жк „Орел“.

Първите капачки в синьото сърце в „Орел“ пуснаха ангажираните с реализацията на идеята – Дочка и Свилен Иванови, Джипо Джипов и Мирослав Грънчаров.

Поставени бяха и табели с логото на кампанията и с уточнението, че в съоръжението не трябва да се пускат туби от вода, торбички и чували, пълни с капачки, а само единични капачки. При запълване на капацитета на съоръжението, работници от “Ремонтстрой“ ще го изпразват и ще транспортират събраните капачки до общинско помещение за тяхното съхраняване до предаването им през есента на организаторите на кампанията на Празник на рециклирането във Варна. Припомняме, че капачките се събират, за да бъдат рециклирани и с получените средства да се закупи медицинска апаратура за отделения по неонатология в различни болници. На последното подобно събитие през пролетта приносът на Разград бе 2060 кг.

/e-Razgrad/

Hits: 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.