Наситен концертен календар в началото на новия творчески сезон на Капанския ансамбъл

Наситен ни е концертният календар в началото на новия творчески сезон, обяви на пресконференция директорът на Капанския ансамбъл Светослав Стойчев.

Първата изява на ансамбъла е още тази седмица – в четвъртък, 28 септември, от 18:00 часа в залата на Общинския културен център е концертът-спектакъл „Пътеки към душата на България“, съвместно с поетесата Тоня Борисова и народната певица Калинка Вълчева. Представлението е по повод Деня на възрастните хора, музиката и поезията – 1 октомври. Входът е свободен.

На 19 октомври, отново в Общинския културен център, Капанският ансамбъл ще представи концерта „Извори“, съвместна продукция с Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Билетите за спектакъла вече са в продажба.

На 26 октомври артистите на Капанския ансамбъл ще са в Сливен за участие във „Вечерта на ансамблите“. На сцената заедно ще бъдат капанци и колегите им от професионалните състави на Сливен и Пазарджик.

Концертът е финал на стартиралия през минали сезон общ проект на трите състава, които са част от 14-те професионални ансамбъла в страната. Стойчев добави, че предстоят още няколко концерта през следващите месеци, а паралелно започва и подготовката за коледните концерти.

Светослав Стойчев акцентира и върху конкурса за попълване на състава на ансамбъла. Срокът за кандидатстване още тече. Желаещите да станат част от визитната картичка на Разград, все още могат да се запишат. Кнкурсът е на 9 октомври в танцовата залата на Капанския ансамбъл.

„За нас изминалия сезон беше силен – творчески и счетоводно. Резултатите ми харесват, успяхме да покрием поставените си цели. Очакваме отново силен творчески сезон“, не крие оптимизма си Светослав Стойчев.

/e-Razgrad/

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.