Народните представители Десислава Атанасова и Калин Вельов се срещнаха с дейци на културата в Разград

Народните представители от ГЕРБ Калин Вельов и Десислава Атанасова проведоха среща с културни дейци в Разград. „Желанието ми беше да се видя с всички вас, да се запозная и да набележа списък с проблемни моменти и задачи в различните подсектори на културата. Ще използвам този списък при разговорите си с Министерството на културата, Министерството на образованието, Министерството на финансите и Министерството на труда социалното политика, от които зависят условията и средата на работа“, заяви Калин Вельов. Той поясни, че вече е посетил дванадесет областни града, в които е провел срещи с културната общност в тях. “Важно за бъдещето на страната е държавата да признае за свой приоритет културата”, категоричен е Вельов.

„Радвам се, че днес ще имате възможност да се срещнете с хората на изкуството и културата, тези които съхраняват българщината”, обърна се към Калин Вельов Десислава Атанасова. “Надявам се, че всички въпроси, които поставите пред него ще намерят положителен отговор и решаване на проблемите”, изрази надежда пред представителите на културните институти народният представител от ПП ГЕРБ.

„Когато си народен представител работата не е само да се свежда в законодателни инициативи и промени, имаш достъп до много администрации. Много е важно човек от средите на културата да бъде в контакт с управляващите, с политиците, с тези, от които зависи решаването на повечето проблеми“, посочи Калин Вельов.

Народните представители се срещнаха с артистите от Капанския ансамбъл, от Театрално-музикалния център, с представители на читалищата и библиотеки. От Капанския ансамбъл поискаха дългосрочна държавна политика за професионалните ансамбли за народни песни и танци у нас и създаване на Закон за професионалните ансамбли. Артистите настояват и за промени в Кодекса на труда в частта за категориите труд. От читалищата поискаха облекчаване на процедурите при кандидатстване с проекти, при това не само за дейност, но и за материална база. И останалите поставени въпроси бяха свързани с бъдещето и развитието на културните институти. Имаше и конкретни проблеми, с които депутатите обещаха да се запознаят детайлно и, ако могат – да помогнат за разрешаването им.

 

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.