Намерение за възстановяване на полетите Русе – София. Може да участваме в анкета

Компанията ГЪЛИВЕЪР ЕООД има намерение да експлоатира летище „Русе“ край Щръклево за редовни пътнически полети между Русе и София, съобщи arenamedia.net .

Намеренията на превозвача бяха заявени след продължила близо месец кореспонденция между Община Русе и оператора. Последваха срещи и посещение на място на председателя на Асоциацията на авиационната индустрия Тодор Иванджиков и собственика на ГЪЛИВЕЪР ЕООД Янко Иванов.

Полетите ще се изпълняват със съвременни самолети ATR 72-600 с капацитет 70 пътнически места.

За да се осъществят редовните полети от Русе до София, Община Русе инициира проучване за пътникопотока. За тази цел са изготвени 2 анкети, насочени към бизнеса и гражданите. Община Русе апелира всички заинтересовани да помогнат с попълването им. Тези анкети ще бъдат разпространени и в други областни градове и общини в региона. Крайният срок е 20 юни.

Община Русе ще извърши частичен ремонт, който няма да засяга автентичността на сградата. В случай, че намеренията на превозвача се осъществят, ще бъде организирана редовна автобусна линия от и до Русе, която да обслужва полетите.

Анкетите може да намерите тук:

https://forms.clickup.com/f/2erqb-3515/8PKU1TYYQW8T3EGTZL

https://forms.clickup.com/f/2erqb-3508/3910EX9QRDPQ83E0QU

/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.