Награди за победителите в “Лудогорски маратон” от общината

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев, който е изпълняващ длъжността кмет на Разград,  награди днес част от победителите в осмото издание на „Лудогорски маратон”.Събитието се провежда в местността „Пчелина”, организира го клуб „Зелена стъпка”. Тази година в различните дисциплини и дистанции участваха рекорден брой състезатели от цялата страна, а и от чужбина – 248. Предишният рекорд е 225 човека, той е от 2017 г. Участниците стартираха и финишираха от голямата поляна на „Пчелина”, където бяха създадени подходящи условия за пребиваването им още от предходния ден. Председателят на клуб „Зелена стъпка” Цоньо Пенев благодари на Община Разград за съдействието при организирането на мащабното събитие, което привлича много гости на региона, благодари и на местни фирми и на общинските съветници Иво Димитров и Джипо Джипов, които също са оказали подкрепа за провеждането на събитието.

Заместник-кметът Добрин Добрев имаше честта да награди победителите в най-тежките дисциплини – маратон и триатлон.

Ето имената на всички победители: бягане 42 км. – Ивайло Вълев от Плевен и Атанаска Атанасова от София;

бягане 21 км. – Росен Тодоров от Русе и Валерия Димитрова от Велико Търново; бягане 8 км. – Василка Атанасова от София и Калоян Николов от Разград; колоездене 42 км. – Александър Жеков от Сливен и Мартина Петровска от София; триатлон 1,2 км. плуване, 44 км. колоездене и 8,2 км. бягане – Данаил Велинов от София и Евелина Златанова от Варна; триатлон – отборно – отбор „Лъвско сърце” от София; 2 км. за деца – Алекс Павлов от Варна и Ния Николаева от Гецово. Призове организаторите бяха предвидили и за най-бързите във възрастова група над 45 години.

Всеки от участниците получи уникален изработен от дърво медал на финала, а за победителите медалите са керамични, получават и ваучери за спортни стоки.

Партньори на клуб „Зелена стъпка” в организацията на състезанието са: Община Разград, Inoxsys, Агрохимконсулт 3, Солети Хрус-хрус, Leya, Спортни магазини Яко, Getka, Gold Nutriton, Бул-Тат и общинските съветници Иво Димитров и Джипо Джипов. Множество доброволци се включват в подкрепителните пунктове по трасетата и на старт/финала , информираха от пресцентъра на общината.

e – Razgrad.bg

 

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.