Наградиха участниците в двата конкурса на Съда в Разград за ученическа рисунка, разказ и есе

Във фоайето на Общинския културен център се проведе тържествена церемония, на която бяха връчени награди на 88 ученици, участвали в конкурсите за разказ, есе и рисунка, организирани от Окръжен и Районен съд – азград по повод 27 април – Ден на отворени врати  в двете съдебни институции.

Приветствия към талантливите деца, техните учители и родители отправиха зам.-председателят на Окръжния съдия Анелия Йорданова, председателят на Районния  съдия Нели Генчева и специалният гост на събитието – Ангел Петков, началник на Регионално управление на образованието.

В конкурса за рисунка участие взеха 44 деца от Разград, Завет и с. Гороцвет, като за сравнение през миналата година участниците са били 30. Темата, по която работиха разделени в две възрастови групи 1-4 и 5-7 клас бе: „Най-добрият човек, когото познавам“.

След церемонията по награждаването, близо 50 ученици посетиха Окръжения съд. В Съдебната институция гостуваха 4 „б“ клас от ОУ „Васил Левски“ Разград и 4 „б“ клас от ОУ „Никола Икономов“.

За тях бе организирана информационна обиколка. Децата се срещнаха с представители на ОЗ „Охрана“, които им разказаха за спецификите на работа на съдебната полиция; показаха им част от помощните средства и оръжията, които използват; автомобилите, с които се транспортират задържаните лица и клетките за временен престой.

Зам.-председателят на съда съдия Анелия Йорданова показа на любопитните гости как изглежда един съдийски кабинет, а след това последователно в наказателно и гражданско деловодство разясни от какво естество е работата на служителите в тях.          В съдебна зала №5 съдия Йорданова запозна малките гости с това как се разполагат страните в съдебната зала и обясни в какво се изразява работата на съдията. Малчуганите имаха възможност да облекат съдийски и прокурорски тоги и да си направят снимки за спомен.

Пълните списъци с участниците в конкурсите е качен на сайта на Окръжен съд – Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 102

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.