Музикално-визуален проект представиха маестро Красен Иванов и цигуларката Мила Иванова

Снимки: Областна администрация

Маестро Красен Иванов и цигуларката Мила Иванова предсдтавиха днес своя проект„Разград – музика и кадър“по време на открит урок по музика и история в разградската гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“.

Урокът бе посветен на Деня на Разград 28 януари и започна с припомняне на исторически данни за Освобождението на Разград и с изпълнения на творби на най-известния разградски композитор Димитър Ненов.

След това пред осмокласниците бяха представени фотографии и видеокадри от Разград, направени от Красен Иванов през четирите годишни времена. Това ставаше на фона на популярни творби на класически композитори от целия свят, изпълнени на цигулка и синтезатор. Предстои проектът да бъде представен и в други училища в Разград.

Урокът завърши с изпълнения на самите ученици, те изпяха „Хубава си, моя горо“ и „Един неразделен клас“, ученик със СОП също се включи със свое изпълнение на китара.

Гости на урока бяха зам.-областният управител Евгени Драганов, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков  главният  експерт „Култура“ в община Разград Виолета Антонова.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.