Младежите на “Да, България” опитват да “пият кафе” с депутата Пеевски

Десетки представители на младежката организация на “Да, България” дойдоха тази сутрин пред хотел “Берлин” в софийския кв. Бояна, където се смята, че е резиденцията на депутата от ДПС Делян Пеевски. Младежите подеха инициативата “Масово пиене на кафе с Делян Пеевски”.

Десислава Николова и Александра Стеркова от организацията обясниха пред “Дневник”, че идеята им е препратка към 2013 г. когато протестите #ДАНСwithme срещу избора на Пеевски за председател на Държавната агенция “Национална сигурност” започнаха именно с пиене на кафе пред парламента. В края на миналата седмица граждани протестираха и пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган край Бургас.

Младежката организация на “Да, България!” смята, че хотел “Берлин” е властовият център на държавата и че именно тук Пеевски привиква министри, политици и магистрати на тайни срещи без да ходи на работа в Народното събрание.

Виктор Иванов каза, че никой не проверява защо Певески и Доган имат забрана за влизане в Турция, каквато застъпващите антитурски позиции лидери на т. нар. патриотични формации НФСБ и “Атака” Валери Симеонов и Волен Сидеров, например, нямат. Той добави, че би искал да попита как е възможно “чудото” да се фалира държавна компания като “Булгартабак”, в която Пеевски имаше участие.

Участниците в инициативата вече час стоят пред металната ограда около хотела, чиято врата е затворена, а бариерата – спусната. В района не се виждат хора с изключение на охранителя на паркинга, който се е затворил в кабинката си.

Инициаторите казаха пред “Дневник”, че вчера са направили опит да се свържат с управата на хотела, чиято реклама може да се види в туристически сайтове (например Tripadvisor и lastminute.com) Оказало се е обаче, че публикуваните телефони за връзка са сменени, сменени са и координатите в Google, които препращат вече към Женския пазар.

Справка на “Дневник” в Министерството на туризма показа, че категоризацията на четиризвездния хотел е прекратена.

В момента хората скандират “Искаме кафе”. В района няма полиция.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.