Мирослав ГРЪНЧАРОВ: Приемни на кмета ще има във всеки квартал и село

Кандидатът за кмет на  обединената десница в Разград Мирослав Грънчаров публикува в личния си профил във Фейсбук впечатленията си след среща с хората от квартал „Абритус“, известен в нашия град като „Водна централа“.

Когато  стана кмет, ще отворя приемни във всички квартали на Разград. Всеки месец ще се срещам с хората, там където живеят, за да мога не само да чуя, а и да видя  от какво се оплакват и какво искат да се промени.

Това решение взех след среща с хората от квартал „Водна централа“. Признавам, разговорът ни тръгна трудно, събеседниците ми бяха резервирани,  казаха, че много са лъгани от политици и не вярват на обещания. Когато разбраха, че и аз съм от лъганите, се разговорихме.

Кварталът е сравнително добре уреден, там живеят много млади хора с малки деца, които обичат  да са заедно. Често се събират,  обичат квартала си, имат общ социален живот. И се чувстват  неглижирани от  управниците на Разград.

Защото, въпреки че кварталът е ремонтиран с европейски средства, грижата за него е спряла веднага, след приключването на ремонта. Така чешмичката в градинката до обръщалото, където всеки ден се събират десетки деца, тече вече цяла година. Около нея  сега има локва, в която цяло лято жужат оси и пчели и майките треперят да не  бъдат ужилени децата им. Да се спре течът е проста и лесна  работа, но  не се случва.

В квартала има 3 спортни  игрища, направени с европари, на които в 18,30 часа нямаше нито едно дете. Защото настилката от  „естествена трева“, която е сложена там се поддържа трудно, не е приложима за обществено ползване и  така  съоръженията  пустеят. Вижда се, как едно решение взето без да се мисли в перспектива, прави  скъпа инвестиция безполезна.

А решение има. Преди 6 години като общински съветник убедих тогавашната администрация да подмени този вид настилки с изкуствени и те го направиха в градинката пред Младежкия дом. Сега там е пълно с деца, а на водната игрищата  стоят празни. С просто око се вижда, кое е правилното и работещото. Но трябва някой да  ходи, да гледа, да вижда и най-вече да иска да прави  нещата както трябва, а не само да имитира дейност.

Защото какво друго освен имитация на управление се съдържа във факта, че уличните лампи на Водна централа светят денем и са тъмни нощем? Или че брегът на Лома, от който със „санитарна  сеч“ безжалостно бяха премахнати тополите, сега е „брадясал“ с подраст? Или десетките скитащи кучета, които живеят по вилите в лозята, зиме се изсипват на глутници по улиците на  кваратала?  В градинките, където се събират  стотици деца, майки с колички и възрастни хора.

Докато говорехме за проблемите на Водната, стигнахме и до съдбата на Младежкия парк. Него всеки кандидат кмет досега е обещавал да направи приятно място за отдих и той с всеки следващ мандат става  все по-гъста гора, обрасла с храсталаци. Аз няма да обещавам, че ще оправя работата, само да ме изберат.

Като стана кмет, ще направим обсъждане за бъдещето на парка с общността от квартала. Ще чуем как жителите на Водната си представят промените  в него и ще планираме поетапно облагородяване и превръщането му в увеселителна зона.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Мирослав ГРЪНЧАРОВ: Приемни на кмета ще има във всеки квартал и село”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.