Министър-председателят спира строежа на небостъргача “Златен век”

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да спре строителството на небостъргача “Златен век” в столичния квартал „Лозенец“. Това се разбира от съобщение до медиите, изпратено от правителствената пресслужба.

В документа се посочва, че на среща при премиера Бойко Борисов кметът на София Йорданка Фандъкова отново заявила, че разрешението за строеж на сградата “Златен век” е изтекло. Фандъкова поискала от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да бъдат предприети действия по спиране на строителството на сградата.

Министър Аврамова информирала премиера Борисов, че след окончателното приключване на проверката на ДНСК са констатирани съществени отклонения при строителството, които дават достатъчно основания за спиране на строежа. А на базата на всички посочени по време на срещата факти и обстоятелства по приключилите проверки на ДНСК и Столичната община и на докладваното от министър Петя Аврамова и от кмета Йорданка Фандъкова, премиерът Бойко Борисов разпоредил на ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът да не продължава.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.