Мая Манолова поиска проверка за реалната цена на водата в Разград

Председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова изпрати искане до КЕВР да провери цената на водата в областта, съобщиха от пресцентъра на организацията.

Причината за искането й е, че от 1 януари 2020 г. одобрената от КЕВР цена на водата за един кубик в Разград е 3,42 лв. с ДДС, а на сайта на ВиК „Дунав” – Разград е посочена цена от 3,586 лв. с ДДС за кубик.

Това създава предпоставка за неясноти за гражданите колко ще им струва водата за месец януари 2020 г., въпреки че съгласно нормативната уредба ВиК дружествата са длъжни да публикуват на страниците си актуалните цени на водата и водопроводните услуги.

Към момента гражданите на Разград следва да плащат вода за месец януари по 3,42 лв. на кубик с ДДС, а не по 3,58 лв. на кубик, както пише в сайта на местното ВиК дружество.

Реклама:

В момента най-висока цена на водата плащат Добрич (3,46 лв. с ДДС) и Шумен (3,40 лв. с ДДС), а от 1 март 2020 г. се очаква КЕВР да повиши и цената в област Търговище от 2,64 лв. на кубик до 3,20 лв. на кубик с ДДС, където водата не е поскъпвала от 5 години. В област Разград пък няма яснота за цената на водата – 3,59 лв. с ДДС е вписана на сайта на местното ВиК- дружество, а е разрешена от КЕВР до 3,42 лв. с ДДС.

/e-Razgrad/

Hits: 0

2 Replies to “Мая Манолова поиска проверка за реалната цена на водата в Разград”

  1. А къде отиват сумите където плащаме за месеца на апартаментите където след време си плащат задълженията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.