Масирани полицейски проверки за нарушения на пешеходци

ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА ДО 30 НОЕМВРИ В 19 ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ В РАЗГРАДСКО СА  ЗАГИНАЛИ ТРИМА И СА РАНЕНИ 16 ПЕШЕХОДЦИ

Масови проверки за нарушения, извършени от пешеходци, както и от водачи на МПС, неосигуряващи предимство на пешеходци, започват от днес, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград.

Пътните полицаи ще работят за ограничаване на предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия и контрол на движението по пътищата с нулева толерантност спрямо нарушенията. Специализираната полицейска операция започна от 7.00 часа тази сутрин.

От началото на годината до 30 ноември на територията на ОД на МВР – Разград са настъпили общо 99 тежки пътно-транспортни произшествия с 9 загинали и 128 ранени. При 19 от тежките ПТП (19,2 % от общия брой) са загинали 3 (33,3 % от общия брой) и са ранени 16 (12,5 % от общия брой) пешеходци. За посочения период са съставени 3 акта и 185 глоби по фиш на пешеходци, както и 34 акта на водачи на МПС за неосигурено предимство. Наред с това зимният сезон предразполага към възникване на по-голям брой тежки ПТП с участието на пешеходци, като се има предвид, че те се движат с тъмни дрехи и са по-слабо забележими в тъмната част от денонощието.

Засилените проверки ще продължат до 20 часа на 5 декември.

Реклама:

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.