Максим и Хари Ешкенази започнаха гостуването си в Разград като улични музиканти

Братята виртуозни цигулари  Максим и Хари Ешкенази започнаха днес гостуването си в Разград със спомен от детството си – като улични музиканти. Пред чешмичката в градинката до Часовниковата кула те отвориха калъф от цигулка за парсата и повече от половин час забавляваха минувачите с изпълнения на класическа, популярна и филмова музика.

Усмихнати до уши, те раздаваха автографи и се снимаха с всеки, който пожелаеше.

Импровизираният концерт на открито завърши с неизвестно колко монети и банкноти в калъфа, но с обещание от публиката тя да бъде и довечера на Ларгото.

Точно в 20.00 часа ще започне финалният концерт „Музика под звездите на „Фортисимо фест“. На диригентския пулт пред Разградската филхармония ще бъде Максим Ешкенази. Солист – Хари Ешкенази. Водещ е Герасим Георгиев – Геро. Сред солистите са и Михаела Филева, Дони, Георги Андреев, братя Зайранови.

В програмата – българска класика, български фолклор, музика от българско и световно кино. За първи път във “Фортисимо Фест” са включени и оперни арии.

„Фортисимо фест“ гостува в столицата на Лудогорието благодарение на фондация „Америка за България“ и Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.