„Лудогорец“ с първа загуба за годината – 0:2 с „Пяст“

Полският първенец „Пяст“ – Гливице победи „Лудогорец“ с 2:0 във втората контрола на шампионите в Турция.

Единственото зимно попълнение – Каули Оливейра, отново бе титуляр, но този път действа като десен халф. След като не играха в първия мач, срещу поляците първи минути за 2020 г. записаха Ренан дос Сантос, Сисиньо, Серкан Юсеин и Дан Битон. Антон Недляков пък бе капитан на тима.

В 11-та минута „Пяст“ поведе. Урош Корун засече след центриране от фаул, топката рикошира в крака на Клаудиу Кешерю и се превърна в неуловима за вратаря Ренан. В 41-та минута „Пяст“ поведе с 2:0, като точен бе Пажичек. Киркесков проби отдясно и подаде към централния нападател. Той се отскубна от Георги Терзиев и с помощта на гредата прати топката в мрежата. В самия край на първата част българите удариха гредата за втори път. Направи го Дан Битон, който с удар без подготовка след пас на Антон Недялков можеше да намали резултата, но нямаше късмет.

Втората част започна с грешка в защитата на „Лудогорец“, след която по чудо Рафаел Форстър не си отбеляза автогол. След това пък Жоржиньо пробва да изненада вратаря Шматула, но се справи. В 63-та минута Козмин Моци бе много близо до гол след центриране от корнер, но топката мина на сантиметри от лявата греда на вратаря. В 73-та минута Чибота даде добър пас за Марселиньо. Опитният плеймейкър шутира с левия крак, но стражът на поляците изби майсторски. В 82-та минута пред „Лудогорец“ се откри нова добра възможност. Жоржиньо направи отличен пробив отдясно и намери напълно непокрития Якуб Шверчок. Полякът обаче направи голям пропуск и би над вратата.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.