„Лудогорец“ надигра „Ботев“ (Пд) и е на крачка от титлата

„Лудогорец“ направи още една сериозна крачка към титлата, като победи с 2:0 отчаяния от загубата на Купата „Ботев”.

Така Орлите държат съдбата на титлата в собствените си ръце преди домакинството на „Черно море“. Разградчани стигнаха до първите си титли – през 2012 и 2013 година, именно с мачовете си в последния кръг.

Стойчо Стоев бе принуден да излезе с напълно експериментален състав заради отсъствието на Марселиньо, Вандерсон, Григоре и Анисе. На двата фланга на отбраната действаха обичайните изпълнители в лицето на Сисиньо и Недялков, а в центъра бяха Моци и Георги Терзиев. Дефанзивната двойка бранители бе изградена от Гуралски и капитанът Дяков. Стоев предпочете на двата фланга Станислав Манолев и Димо Бакалов за сметка на Лукоки и Попа. На върха на атаката бе Клаудиу Кешерю, а на позицията зад него бе избран изключително агресивен вариант в лицето на Шверчок.

Още от началото играчите на Разградчани натиснаха съперника си и го принудиха да греши. В 35-та минута силната игра на шампионите даде резултат. Шверчок подаде към Кешерю, румънецът се измъкна покрай Кристиян Димитров и с шут в близкия ъгъл направи 0:1. В 44-та минута Тонев стреля по посока вратата на разградчани, но топката излезе малко в аут. В следващата минута Недялков направи поредния си страхотен пробив, подаде остро в наказателното поле и от точката на дузпата Шверчок бе безмилостен – 0:2.

През втората част Ботев започна активно двубоя в опита си да обърне резултата. Основна роля за агресията на „жълто-черните“ имаше и влизането на младока Крис Добрев на крилото.

Пускането на високия Феребори Доре след почивката също помогна на домакините да притиснат съперника с центрирания, но до гол така и не се стигна.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

 

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.