„Лудогорец“ изтегли добър жребий за втория кръг в Шампионска лига

За разлика от първия квалификационен кръг в Шампионската лига, българският шампион „Лудогорец“ изтегли доста по-приемлив жребий за втората фаза на надпреварата.Ако стигнат до нея, разградчани ще се изправят срещу победителя от мача между шампионите на Люксембург и Малта – „Дюделанж“ и „Валета“.

За да стигнат до там обаче, Орлите ще имат много тежко препятствие в първия рунд, където срещат унгарския „Ференцварош“. При положителна развръзка срещу коравия съперник, вече идват битките с „Дюделанж“ или „Валета“, които ще се състоят вече на 23/24 юли и 30/31 юли. „Лудогорец“ ще е гост в първия мач.

„Лудогорец“ вече се е срещал с Дюделанж. Двата отбора играха в квалификациите на турнира през 2014 г., когато българите надделяха с 4:0 в първия мач и на реванша допуснаха равенство 1:1.

Впоследствие родният шампион отстрани още сръбския „Партизан“ и румънския „Стяуа“ и стигна за първи път в историята си в груповата фаза на Шампионската лига, където се изправи срещу „Ливърпул“, „Пари Сен Жермен“ и „Базел“ и завърши с актив от 4 точки, взимайки първата победа на български тим в групите на Турнира на богатите. Това се случи срещу „Базел“ в София.

Cross.bg

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.