„Лудогорец“ загуби домакинския си мач с „Динамо“

„Лудогорец“ игра добре, отправи 15 удара към вратата на „Динамо“ –  Загреб, но загуби с 1:2. Само за 3 минути – от 6-та до 9-та „модрите“ взеха своето след попадение на Перич и автогол на Падт, а красив гол на Текпетей запази шансовете на Орлите за продължаване напред.

Треньорът на домакините Анте Шимунджа заложи от първата минута на младия Иван Йорданов, който замени наказания Мануел Шоу, докато новото попълнение Якуб Пьотровски записа дебют като титуляр и излезе вместо продадения в „Атлетико“ –  Паранензе Алекс Сантана. Иначе Кирил Десподов бе оставен на пейката.

На почивката лошите новини за Анте Шимунджа продължиха. Контузии получиха Серджо Падт, който бе заменен от хърватина Симон Слуга, както и Каули, на чието място влезе Доминик Янков.

Лудогорец почти се видя изравнил резултата в 47-та минута. Рик Джонатан стреля силно извън наказателното поле, Доминик Ливакович изби в гредата, като футболистите на домакините дори претендираха, че топката е преминала голлинията, но се оказа, че това не се е случило. В 55-та минута Рик отново пробва своя мерник, но не бе точен.

Малко след това след центриране от корнер Пиерос Сотириу стреля с глава, но напречната греда спаси хърватите.

В 83-та минута Динамо Загреб можеше да сложи точка на спора, но Лука Менало, останал сам срещу Симон Слуга, би над вратата. В последните секунди резервата Игор Тиаго можеше да изравни, но нямаше късмет.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.