Лошото време отложи историческата мисия на Space X и NASA за 30 май

Заради лоши метеорологични условия беше решено историческото събитие – изпращане на астронавти от NASA с ракета на компанията на Илън Мъск – Space X, да бъде отложено за 30 май, събота.

За пръв път американски астронавти щяха да отлетят от Земята чрез ракета и кораб на частна компания, а това щеше да е и първото изпращане на астронавти на комическа мисия от територията на Съединените щати от 2011 година насам.

Изстрелването беше отложено за събота – 30 май, когато според изчисленията космическият кораб „Дракон” на компанията „Спейс Екс” отново ще има шанс да се засече с Международната космическа станция.

Тази мисия ще запали децата отново по Космоса, каза преди отложения старт Илон Мъск:

Реклама:

„Да вдъхновиш децата – да ги накараш да искат да носят костюми като на астронавтите, да искат да летят в Космоса … Да стигнат до Луната, до Марс!

Да запалим отново хората да мечтаят за Космоса, да се вълнуват за бъдещето!

Всеки, които носи онзи изследователски дух, трябва да се вълнува за това, което става днес!”, подчерта собственикът на “Спейс екс”.

Полетът беше осуетен заради по-висока от допустимата скорост на вятъра.

„Днес няма да има изстрелване – безопасността на членовете на екипажа ни е наш основен приоритет”, написа в Туитър директорът на НАСА Джим Брайдънстийн.

Ако мисията бъде успешнa, компанията на Илон Мъск може да се превърне в космическо такси до Международната космическа станция, което ще спести пари на НАСА за мисии до Луната и Марс, отбелязват от Би Би Си.

През последните 9 години Съединените щати изпращаха астронавтите си в орбита чрез руски кораби.

Сross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.