Лола Джун, която все още носи памперси, продава картините си средно по 1000 долара

 

Ако ви се случи да посетите откриването на някоя от следващите изложби на художничката Лола Джун, е много вероятно да я видите в някоя от обичайните й прически с множество малки опашки на главата и да ви поздрави, докато стиска шоколадовата си сладка в ръка. Някои сравняват изкуството й с това на Жан-Мишел Баския и други известни абстрактни експресионисти. И все пак, ако решите да й донесете букет с рози, е много вероятно да го хвърли на земята и да поиска плюшеното си мече. Всичко това може би звучи малко по-логично, когато допълним, че Лола Джун е на 2 години и дори все още ползва памперси.

Пабло Пикасо преди време казва, че му е отнело 4 години, за да започне да рисува като Рафаело, но цял живот, за да рисува като дете. Лола Джун е майстор точно в този стил, нищо че е на арт сцената от съвсем скоро.

Наскоро нейни творби бяха изложени в галерия в Манхатън и част от тях се продадоха на цени между 250 и 1500 долара. Една от нейните 37 картини, рисувани с акрилни бои върху платно, дори бе оценена на 23 хил. долара.

ДНЕВНИК

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.