”Кралицата на амфетамина” – леля Цонка, задържана в Испания

Разбиха наркогрупа в Испания. Сред задържаните има и българка. “Кралицата на амфетамина” – 44-годишната Цонка е ръководила клон на престъпната организация във Валядолид. Заедно с нея са арестувани още 31 души.

Съвместното разследване на властите в Испания е започнало преди година. Местните власти в един от кварталите на Валядолид се натъкнали на канал за трафик на наркотици. Тя била ръководена от 44-годишната българка, позната в подземния свят като “Кралицата на амфетамина”.

Цонка вече е била арестувана веднъж през 2018 г. по време на друга операция, обясняват от испанското издание “El Dia de Valladolid”. Тогава в апартамент са били намерени 10 килограма амфетамини. Цонка получила присъда от четири години затвор. От тях излежава само 4 месеца и плаща солена глоба от половин милион евро.

Мъжът и също е сред задържаните тогава. Той получава 6 години затвор и в момента все още се намира в ареста.

След излизането си, Цонка решила да не бие много на очи. Започнала работа в ресторант в Сория, живяла скромно, а от кухнята на заведението продължила да ръководи групата за продажба на наркотици във Валядолид.

Цонка е разширила бизнеса, като завзела пазара на марихуана и хероин във Валядолид благодарение на споразумение с организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Билбао. Така Цонка за няколко месеца е създала огромна империя, занимаваща се с износа на марихуана и вноса на хероин.

Цонка е ръководила клана от кухнята на заведението с помощта на двамата си телохранители, също български граждани. Единият от тях, който е с 20 висящи дела и със седалище в Егуевила де Есгуева, е отговарял за производството и съхранението на хероин, който бил изцяло за износ в Германия и Холандия поради високото си качество, а другият се занимавал само с транспортирането на дрогата.

Сross.bg

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.