Корнелия Нинова: Няма да се върнем в парламента. Това е тежка парламентарна агония

БСП внесе искане за проби от 50 конкретни точки по магистралите ни, съобщи Novini.bg.

Искането към Агенция „Пътна инфраструктура“ е да се разреши взимането на проби от 50 конкретни точки на пътни участъци, построени или ремонтирани през последните пет години – от магистралите „Тракия“, „Хемус“, “Марица” и “Струма”, както и от път I-1 и околовръстното шосе на София.

Експертизата на независимата европейска лаборатория ще покаже няколко неща – качеството на настилката и какво е количеството на отделните слоеве, ще покаже дали са използвани неподходящи материали, заяви Елена Йончева на брифинг пред журналисти.

Проверката ще даде информация дали пътищата са безопасни за българските граждани. Тя посочи, че са изискали от АПИ рецептите за асфалтовите смеси и сертификатите за материалите.

В разговор сме със 7 лаборатории, те ще ни отговорят колко ще струва това. БСП ще поеме разходите, заяви Корнелия Нинова, лидер на БСП.

Няма да се върнем в парламента. Съмнението за фалшификация на изборите остава. Това е тежка парламентарна агония, каза Корнелия Нинова. Хората се борят да живеят нормално и да си плащат сметките, а другите се борят за кокала и властта. Това са два различни свята, коментира още тя.

От своя страна шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов заяви, че агенцията няма никакви притеснения.

Coss.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.