Концернът Калашников превърна електромобила си в такси

Руският концерн Калашников показа на изложбата “Такси” електромобил с име UV-4. Колата е предназначена за работа като такси и за модерния вече каршеринг /споделяне на автомобила/.

Съдейки по външния вид, моделът е нова модификация на неотдавна дебютиралият градски електрически автомобил на концерна – Овум. Машината е дълга 3,4 метра, а ширината му е метър и половина. Машината е напълно електрическа, двигателят й е с мощност 68 конски сили. Пълното зареждане на акумулатора , според производителя, осигурява пробег на UV-4 около 150 километра. Максималната скорост на електромобила е ограничена на 80 километра в час.

Компанията има намерение да предложи продукта си на таксиметрови компании, както и на предприятия на чиито територии вътрешнозаводския транспорт изминава значителни разстояния дневно. Другата бизнес идея на Калашников е да внедрит UV-4 в системите за каршеринг.

В края на миналия месец на изложбата “Армия России” концернът представи модернизираното поколение на Овум. Според думите на създателите си, автомобилът вее има нова климатична система и акумулатор с по-висок капацитет. Модернизирани били окачването и спирачната системи.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.