КНСБ: Ще излезем на протест, ако управляващите не оттеглят предложението за болничните

Синдикатите обявиха, че са готови на протестни действия, ако управляващите не оттеглят предложението си първия ден от болничния да не се заплаща.

Очаквам управляващите да оттеглят предложението за първия ден от болничните. В противен случай, ще предприемем действия“, обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че вярва, че това предложение ще отпадне. И добави, че е нужна сериозна борба с кухите фирми, които източват НОИ. „Апелирам към всички онези, които имат възможности да разследват, най-накрая да започнат да го правят. Ако има воля, държавната машина може да покаже, че тази практика ще се прекрати“, заяви Димитров.

Припомняме, че преди няколко дни управляващата коалиция предложи първият ден от болничния да не се заплаща. Това предизвика вълна от недоволство сред гражданите, а работодателите от своя страна се обявиха „за“ предложението.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев, заяви, че промените безспорно ще доведат до ограничаване на кражбите и до увеличаване на доходите на хората.

А председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова обяви, че при трудова злополука и при вземането на болничен за болно дете,правилото няма да важи и първият ден от болничния ще е платен.

 

Dunavmost

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.