Кметът Добрин Добрев наложи неустойка от 10 080 лева на снегопочистващата фирма

След извършен анализ на дейностите по отстраняване на последствията от тежката зимна обстановка в периода 25-27 ноември uметът на fбщина Разград Добрин Добрев наложи на „Уейст Солюшънс България“ ЕООД неустойка от 10 080 лева за некачествено изпълнение на възложената работа, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

След провеждане на обществена поръчка фирмата има договор с Община Разград с предмет „Събиране и транспортиране на битови отпадъци, разполагане и поддръжка на съдове за битови отпадъци, лятно и зимно почистване на улици и други места за обществено ползване на територията на Разград и населените места на община Разград“.

Анализът на общинските експерти установи, че снегопочистващата фирма не успя да изпълни дейностите по снегопочистването на тротоарните площи към уличната мрежа, пешеходните подходи по площадите и в жилищните квартали на Разград, както и на общинските паркинги. В резултат на това се ограничи движението на пешеходци и не се осигури безпрепятствен достъп на населението до здравни, социални, търговски обекти и други обществени места. Това наложи Община Разград да се намеси при организацията на снегопочистването на Разград, за което бяха привлечени допълнителна техника и работна ръка от персоналите на Община Разград и общинските предприятия „Паркстрой“ и „Ремонтстрой“.

Съгласно клаузите на договора между Община Разград и „Уейст Солюшънс България“ЕООД при неизпълнение на част от услугите изпълнителят дължи неустойка в размер на петкратната единична стойност на съответната услуга по договора, посочена в ценовото предложение на изпълнителя, умножена с количеството неизпълнена работа. Стойността на неустойката е 10 080 лв.

/e-Razgrad/

Hits: 100

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.