Кметът Денчо Бояджиев откри първия баскетболен турнир „Освобождение” и награди победителите при най-малките

Кметът на Разград Денчо Бояджиев откри днес първия баскетболен турнир „Освобождение”, организиран от Спортен клуб по баскетбол „Вълци”- Разград със съдействието на Общината.

Двудневната надпревара се провежда в спортна зала „Лудогорец”,  в нея участват деца от 1 до 7 клас, посветена е на 142 години от Освобождението на Разград. Близо 250 деца участват в турнира.

В приветствието си към тях кметът Бояджиев поздрави треньорите от клуб „Вълци” за усилията, които полагат за възраждането на баскетбола в Разград. Емоциите, който децата показват при участието си в турнира, показва, че този спорт освен традиции има и бъдеще в Разград – заяви кметът.  Той пожела на малките спортисти да продължат да играят със същия ентусиазъм, за да постигнат мечтаното спортно майсторство. Кметът Денчо Бояджиев покани децата и техните родители да се включат и в другите събития, включени в Програмата за Деня на Разград, най-вече на тържеството на площад „Възраждане” във вторник от 17,00 ч., в което ще участва и президентът Румен Радев.

Д. Бояджиев аплодира участниците във финала при момчета 1-2 клас и връчи купата на победителите – отборът на ОУ ”Васил Левски”. На второ място остана тимът на ОУ ”Никола Икономов”, а на трето – ОУ ”Ив.С.Тургенев” и СУ ”Христо Ботев”.

Всички участници получиха грамоти, подписани от кмета, както и тетрадки и шапки.

Турнирът включва и благотворителна инициатива, в която се събират дрехи и пакетирана храна за деца от Лудогорието, които живеят в крайна бедност. Даренията ще бъдат разпределени между нуждаещите се със съдействието на сдружение „ЖАНЕТА”.

/e-Razgrad/

Снимки: е-Razgrad.bg и Общинска администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.