Кметът Денчо Бояджиев година след началото на мандата: Пандемията ни забави, но сме готови за нормален живот с нея и след нея

ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ДВЕ КРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА * ПРОСТРАНСТВОТО И НЕДОВЪРШЕНАТА СГРАДА НА МВР ЩЕ БЪДАТ ПРЕОБРАЗЕНИ * ЗАПОЧВА ЦЯЛОСТНА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ГРАДСКИЯ ПАРК * НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ БЪДАТ СВЪРЗАНИ УЛИЦИТЕ „ДУНАВ“ И „СВ. КЛИМЕНТ“

„Най-голямото предизвикателство пред мен, екипът ми и хората на община Разград бе и е COVID-19. Но успяхме да запазим и хладнокръвие, и стремеж да овладеем процесите в общината.

Наложи се дори с политически мерки да дадем шанс на средния и най-вече на дребния бизнес да оцелее в тази ситуация. С решения на Общинския съвет бяха освободени от такси и наеми към общината потърпевшите от пандемията търговци. В периода на извънредното положение солидарността бе водеща сред хората в Разград и няколко предприемачи осигуриха финансова и материална помощ за нуждаещите се, а общината създаде организация да бъде получена по предназначение. Смятам, че реагирахме адекватно съобразно обстановката в първата фаза от пандемията и съм удовлетворен, че усилията ни бяха оценени с получаването на наградата „За социални мерки по време на световна пандемия“ от конкурса „Кмет на годината 2020“, която аз приемем като награда за всички нас, които живеем тук.“ Това каза в интервю за e-Razgrad.bg Денчо Бояджиев по повод първата година от кметския мандат.

„В предходните мандати създадохме хубави събития и емоции за разградчани и гостите на града, които станаха предпоставка за Разград да се говори като за град, който залага на културни традиции и се грижи за възпитанието на жителите си. Дай, Боже, 2021 г. да е година на възстановяване и съживяване в пълния смисъл на думите. Хората вече питат ще ги има ли обичаните културни събития – фестивали, панаири, наситен културен живот. Да, ще ги има, стига да са нормални условията за живот,“ категоричен е градоначалникът.

И обяви в аванс: Цялостното преобразяване на недовършената сграда на МВР няма да може да стане , защото ще струва над 10 000 000 лева, но още идната година пространството около нея да бъде изчистено и оформено като паркинг. А самата сграда ще придобие по-завършен вид с художествени средства.

„Пандемията ни забави, но сме готови за нормален живот с нея и след нея“, категоричен е Денчо Бояджиев. И подкрепя твърдението си с аргументи: Визията на града ще бъде подобрена с необходимия паричен ресурс, който ще бъде заложен в бюджетите през следващите 3 години, както и с допълнително привлечени средства; Още до края на тази година ще започне реализацията на две кръгови кръстовища, а местността Пчелина е вече преобразена и отново е любимо място за отдих на разградчани.

През 2021 г. ще се навършат 120 години от създаването на Градския парк и по този повод той ще бъде изцяло реконструиран.

Ще бъде съживена отдавнашна идея  – ще бъде продължена ул. „Дунав“, за да се направи връзка с ул. „Св.Климент“. Това ще облекчи движението в източното направление, където има немалко жилищни сгради и комплекси, а и пространството около Панчоолу моста ще стане по-проходимо в пиковите времена.

Целият ни разговор с Денчо Бояджиев може да видите в секцията „Интервю“ или ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.