Кирил Петков: Не говорим само с четирима души от “Има такъв народ”

Не говорим с четирима души от “Има такъв народ”, за които казахме отначало. Всички останали имат покана да говорят с нас, каза днес пред журналисти премиерът в оставка и един от лидерите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Изказването му беше в отговор на въпрос защо няма разговори с цялата парламентарна група на партията на Слави Трифонов, а само с отделни депутати. Тази практика беше критикувана както от Трифонов, така и от Ива Митева. Те са двама от четиримата, с които “Продължаваме промяната” не контактуват, наред с депутатите Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

“За 121 човека Ще видим към кого им е лоялността – към тяхната партия и техния лидер, който според мен не изпълнява обещанията си към народа, или към всички нас. Имаме отговорност към България, имаме шанса да не влезем в политическа крика и всеки един от тях носи отговорност за собственото си гласуване”, допълни Петков.

В момента “Продължаваме промяната” търси подкрепа за втори кабинет в рамките на този парламент с премиер Асен Василев. Дотук се стигна след като правителството на Кирил Петков беше отстранено след вот на недоверие в парламента. Новият кабинет трябва да бъде предложен до петък, след което да се гласува от Народното събрание.

До момента подкрепа за бъдещото правителство са обявили, че ще дадат “Демократична България” и БСП. Заедно с гласовете на депутати от “Продължаваме промяната” те имат 109 депутата. Подкрепа почти сигурно може да се очаква и от отцепилите се от “Има такъв народ” шестима депутати. Тези дни се обсъждат приоритетите в работата на бъдещето правителство за първите шест месеца от негово управление.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.