Какво да имате предвид, когато търсите нови онлайн кредити?

Изисква ли се някакво обезпечение по онлайн кредитите?

Повечето фирми за бързи кредити предлагат заеми, при които може да се изисква обезпечение. Понякога това се налага поради ниска кредитоспособност или лоша кредитна история, а друг път това е изискване на кредитора към всички негови клиенти.

  • Нови онлайн кредити без обезпечение. Към тези заеми спадат всички оферти, при които кредиторът не изисква от ваша страна някакъв вид гаранция по кредита – поръчител/солидарен длъжник, банкова гаранция или друг тип обезпечение. Ползвайки такъв тип заеми вие сам и отговаряте за изпълнението на договора.
  • Нови онлайн кредити с обезпечение. Към тези кредити спадат всички предложения, при които фирмата ще изисква от ваша страна да предоставите някакъв вид обезпечение. Обезпечението може да бъде различно, в зависимост от компанията, която сте избрали. Едни компании за бързи кредити искат трето лице, ваш познат, което да играе ролята на гарант по кредита ви. Други фирми пък предоставят гарант от свое име, срещу определена комисионна, която начисляват към кредита. Трети изискват банкова гаранция или друг вид обезпечение.

Изберете правилната компания

В дигиталния свят, в който живеем, вече е много по-лесно да се избира. Що се отнася до небанкови финансови институции, предлагащи нови онлайн кредити, възможностите стават още повече. Търсете доказани компании с ясни условия и изисквания. Уверете се, че избраният от вас кредитор има регистрация в БНБ и публикуван представителен пример на сайта си. Изискайте да ви бъде предоставен и Стандартен европейски формуляр, в който са описани условията по заема.

Уверете се, че по заемът ви няма скрити такси

За да сте сигурни, че вземате най-доброто решение попитайте дали по кредита ви има допълнителни начисления. Понякога потребителите заявяват, че са заплатили по-голяма сума от тази, която им е била представена първоначално. Това е така понеже понякога има такси, за които клиентът не разбира. Питайте кредитния си консултант дали по заема няма такси за бързо разглеждане, преглед на документите или някакви застраховки по заема.

Как да кандидатствате?

Фирмите, които имат онлайн процес са разработили предварително онлайн зона или т.нар. клиентски портал. Там вие можете да си създадете профил, през който ще можете да се регистрирате. Според изискванията на компанията може да се наложи да предоставите имейл адрес, телефонен номер или и двете, потребителско име и парола. След като се регистрирате е вероятно служител на фирмата да се свърже с вас и да ви попита за подробности около заема, който желаете да изтеглите. Решете дали ви е нужен заем до заплата или пък кредит с месечни вноски. Обмислете каква сума ви е нужна и за какъв период ще можете да я погасите.

Възможностите да се възползвате от нови онлайн кредити са много. Важно е да сте наясно с условията по тях. Винаги четете договора си и вземайте обмислени решения относно финансите си.

 

 

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.