Оборудване за казан и 1800 литра ракия откри полицията днес в Кубрат и околни села

Близо 1800 литра безакцизен алкохол са открити и иззети при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на град Кубрат и селата Савин и Каменово, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград са извършени претърсвания на 5 адреса в посочените населени места. При извършена проверка в частен имот в Кубрат, собственост на 47-годишен мъж, са намерени 1100 л алкохол. В животновъдна ферма извън регулация в землището на Кубрат, чийто ползвател е същият мъж, са открити още 50 л алкохол без акцизен бандерол и документи.  Мъжът притежавал имот и в село Каменово, където са намерени други 140 л алкохол.

В хода на спецоперацията на адрес в село Савин е установено, че 54-годишен мъж съхранява 500 л безакцизен алкохол.  Полицейските служители иззели два капака и две медни лули от казан за изваряване на ракия. В пчелин в село Савин е засечена кражба на вода, осъществена от 44-годишна жена. Образувани са четири досъдебни производства по чл.234, ал.2 от НК и едно бързо производство по чл.234 В от НК.

Четири контролно-пропускателни пункта бяха изградени на входно-изходните артерии на град Кубрат. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 142 лица и 125 моторни превозни средства. За констатираните нарушения по ЗДвП са съставени 26 фиша и 9 акта. Връчени са и 22 електронни фиша.

Реклама:


/e-Razgrad/

Снимки: ОД на МВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *