Ихинио Марин: Аз съм голаджия, дойдох в „Лудогорец“, за да вкарам много голове

„Идвам с огромни амбиции. Аз съм голаджия, искам да помогна с много голове на отбора. Желая да помогна в изпълнението на целите“, каза днес пред журналисти 26-годишният Ихинио Марин – новото попълнение в атаката на „Лудогорец“.

„Още първия ден ми показаха Разград. Всички съотборници се отнасят отлично с мен. Много ми помагат всеки ден, за да мога да се адаптирам към отбора. Много добри играчи виждам, че има в състава. Сега отборът е в процес на формиране, с доста нови играчи. Когато всички се опознаем достатъчно, тимът ще се подобри много“, добави Марин.

„Първо тренирах отделно от отбора, а вече съм с групата. Две седмици не бях тренирал преди това. Разбирам идеите на старши треньора. Той е човек, който работи много, дава ни добри насоки. Как трябва да изглеждаме на терена, как трябва да се държим. Наблюдавах „Лудогорец“ в Европа, мачове от българското първенство не съм гледал. Знам, че съставът се е класирал за Шампионската лига и Лига Европа, стилът ми харесва. Българският футбол е малко по-различен от испанския. Но, в крайна сметка нещата са едни и същи – една топка, две врати, а целта е да вкараш във вратата. Въпрос на време ще е да свикна. Ще се опитам да спечеля доверието на старши треньора и да се преборя с конкуренцията. Най-силен съм в играта с глава“, каза още Марин при своето представяне.

„Избрахме Марин, защото вярваме, че неговите качества ще подобрят атаката ни. Наблюдавахме много негови мачове в Испания, отчетохме неговия стил на игра. С него ще бъдем по-ефективни в атака, което ще ни направи по-силни“, коментира треньорът Павел Върба. „Той идва от Испания, а на мен испанския футбол ми харесва страшно много. Влиза в комбинации, вкарва голове. Играч, от какъвто имаме нужда“, каза още чехът.

„Това, че не побеждаваме, не се харесва на ръководството, на феновете. В „Лудогорец“ са свикнали да печелят постоянно мачове. Отборът влиза в период на промени. Отделно от това, коронавирусът нанесе проблеми от всяко естество в клуба. Правим трансфери, идват нови играчи. Когато бъдем комплектни, бъдем здрави, нещата ще си дойдат на мястото“, каза той.

„Трябва да победим Славия. Обстановката е нервна и ако не вземем трите точки, няма да е добре за нас. Талеб Тауата имаше проблем след вчерашната тренировка. Кешерю и Жоржиньо няма да играят, защото са в карантина. Ако те са отрицателни днес – ще започнат тренировки. Вандерсон и Пламен Илиев са с тежки контузии. Резултатите не са такива, каквито трябва да бъдат. Във фаза атака имаме проблеми, това е ясно всички. Не знам да има напрежение в съблекалнята. Казахме си някои неща, но чак напрежение няма. Предстоят ни срещи със „Славия“ и „Будучност“ – ще опитаме да ги спечелим и двете. Ако не успеем – след това всичко е възможно“, завърши чехът.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.