Информационни срещи за модерната дрога и изобретателността на наркоразпространителите

Информационни среща с родители, директори, психолози, педагогически съветници и ученици от различни разградски училища организирана Общинският съвет по наркотични вещества в Разград и Превантивно-информационен център към него,

като част от кампанията „НеСтеСами“ – програма създадена от Стефан Бакалов, началник отдел „Борба с наркотрафика“ на Митница Аерогара София и неговия екип, които се включват в инициативата на доброволен принцип.

„Това у среща на която да разкажем за модерната дрога, за напредналите технологии и изобретателността на разпространителите й и вредата, която нанасят на младите хора“, каза на откриването зам.-кметът на Разград Ердинч Хасанов. Той обясни, че Община Разград работи много за превенцията и информираността сред младите хора, създаден е механизъм за разгласа и припомни, че в училищата са създадени ученически превантивни клубове, в които децата са проводник на идеята, да се противодейства на големия бич на съвремието – наркотиците.

През 2010 г., заедно с партньорите от ДЕА(САЩ) г-н Бакалов и негови колеги започват още една инициатива Proud to be drug free, също с организиране на масови кампании сред децата. Стефан Бакалов и екип представиха най-новата информация за така наречените „нови наркотици“, а учениците получиха съвети от митническите служители как да се предпазват в рискови ситуации.

Реклама:


/e-Razgrad/

Снимки: Общинска администрация

One Reply to “Информационни срещи за модерната дрога и изобретателността на наркоразпространителите”

  1. АЗ ОТ ОПИТ МОГА ДА КАЖА ЧЕ НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ .ДЕЦАТА СЕ ПОГУБВАТ С ТЕЗИ БОКЛУЦИ ДЕТО ИМ ГИ ПРОДАВАТ ,ГРАДЪТ Е ПЪЛЕН С ХОРА КОИТО ИМ ДАВАТ ОТ ТАЗИ ГАДОСТ НАРЕЧЕНА ЧАЙ И БОНБОНИ.РОДИТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА ВНИМАВАТ МНОГО И ДА СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО ЗА ДА СПАСЯТ СВОИТЕ ДЕЦА ЗАЩОТО НИКОЙ ДРУГ НИЩО НЕ ПРАВИ И НЯМА ДА НАПРАВИ .НИТО В УЧИЛИЩАТА НИТО ПОЛИЦИЯТА .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *