Издирват кой изхвърля боклук край полигона на СБА

Служители в отдел „Екология“ извършиха проверка във връзка с постъпил вчера, 4 февруари, в Община Разград, сигнал за нерегламентирано сметище, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Установено бе, че в района на полигона на СБА върху терени частна собственост са изсипани тонове отпадъци предимно от строителна дейност. По част от тях има обозначителни знаци на дружество със седалище извън границите на Разградска област, но тъй като служителите в Общината нямат разследващи функции е потърсено съдействие от ОД на МВР, за да бъде установен извършителят на деянието. След като получи официална информация за замърсителя, Общината има правомощия съгласно Закона за отпадъците да издаде предписание отпадъците да бъдат премахнати от нерегламентираното място, като за това се предвиди и конкретен срок.

/e-Razgrad/

Снимката е илюстративна

Hits: 0

One Reply to “Издирват кой изхвърля боклук край полигона на СБА”

  1. Каква “ненагледна и чаровна” родна картинка! Представям си какво ще последва за извършителите, ако си позволят подобно безобразие в Япония, Южна Корея или особено в Сингапур…горко им! Тези и трите са също демократични държави с пазарна икономика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.