За 27-ми път Разград ще се включи в Световния ден на ходенето

На 12 октомври /събота/ Българската асоциация спорт за всички, съвместно с Община Разград и със съдействието на клуба по ориентиране “Абритус ”, ще включат за 27-ми пореден път Разград в Световния ден на ходенето.

Спортното събитие е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР и се провежда под егидата на Министерството на младежта и спорта. Проявата е от програмата на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/ . Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот, чрез най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.

Организаторите предварително ще подготвят маршрути за ходене, които ще бъдат достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора с намалена двигателна мобилност. В началото и края на всеки маршрут са изградени пунктове, където специализирани лица ще измерват кръвно налягане и пулса.

Началото на спортния празник е от 10.00 ч. в Градския парк /пред Ронда/. Всички преминали по маршрутите за ходене, ще участват в томбола с много предметни награди

Реклама:


/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *