Затворени пътища и закъсали автомобили в Шуменско, населени места са без ток

ЗАТВОРЕН Е И ПЪТЯТ ШУМЕН-РАЗГРАД ЗАРАДИ СНЕГОНАВЯВАНЕ

Обстановката в северната част на Шуменска област е сложна, има закъсали автомобили в района на Каолиново, Нови пазар и Хитрино. На 112 са получени 36 сигнала. 12 от тях за евакуации на хора в закъсали автомобили, като всички са спасени от преспите, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Усложнена остава обстановката на територията на област Шумен. Затнорен е пътят Шумен-Разград в отсечката от пътен възел „Белокопитово“ до границата с Разградска област. На пътен възел „Диамант” е бил изграден контролно-пропускателен пункт от 23,00 часа снощи. Полицейски служители пренасочват водачите по обходен през Търговище маршрут.

Изцяло затворен е пътят Шумен – Силистра в района на Хитрино, поради силни навявания са се образували снежни преспи. Затворен е и пътят от село Зайчино ореше към Варна. Има много паднали клони и дървета.

На много места в областта е изпратена снегопочистваща техника, но поради силните пориви на вятъра работата е затруднена.

В преспите са закъсали три противопожарни автомобила и снегорин. Закъсалите екипи на РДПБЗН-Шумен са на пътя Тъкач-Изгрев и на пътя между Хърсово и Никола Козлево.

Поради скъсан централен електропроводник няма ток в Нови пазар, получени са съобщения за спряно електроподаване в Каолиново и някои шуменски села.

Тази нощ Община Варна обяви бедствено положение заради извънредно силния ураганен вятър и валежи, рязко влошилите се метеорологични условия.

shum.bg

Снимка: ОД на МВР-Шумен Пътят от Шумен за Лозево

Hits: 55

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.