Затварят утре платното към жп гарата – ще има зверска катастрофа на ужким

Утре поне до обяд ще бъде затворено за движение платното към жп гарата на Разград. Причината – учение по безопасност на движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Мащабната инсценировка организира Областна управа. Учението ще наблюдава  зам.-председателя на Държавна агенция „Безопасност на движението“ Анжелина Тотева, а ще участват служители на ОД на МВР, ОДПБЗН, ЦСМП, БЧК, сектор „Специализирани оперативни дейности“ към РДПБЗН – Русе, Окръжна прокуратура – Разград, служители на Областна администрация и Община Разград.

Учението ще е на пътя за жп гара Разград, в участъка от разклона за с. Стражец, до мястото, където  двулентовото платно преминава в еднолентово, малко преди гарата и разклона за с. Раковски.

По сценарий на мястото ще има тежка пътна катастрофа, с много пострадали и загинал. Сблъскват се камион с цистерна спирт, микробус с работници и лек автомобил. Катастрофата е възникнала при предприето от камиона изпреварване, врязване в него на лекия автомобил и последващ удар от микробуса. При сблъсъка се получава теч и разлив на опасното вещество в цистерната. Ангажираните институции ще демонстрират нивото на взаимодействието помежду си в напрегната ситуация, изискваща бързи и добре координирани мерки. Те ще трябва да обезопасят мястото на инцидента, да окажат първа помощ на пострадалите и да осигурят транспортирането им до болница. Ще се наложи да бъдат демонтирани и рязани части от катастрофиралите, за да се стигне до пострадалите в тях. Предвидено е да бъдат предприети нужните действия, за да се спре течът на опасното вещество, а разливът – неутрализиран. Следват оглед на местопроизшествието, разчистването му и постепенното възстановяване на движението.

Всичко това ще се случи по предварителен график между 10.00 и 13.00 часа. Движението ще е двупосочно лентата от гарата към Разград.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.