Заради подкрепата за Манолова за кмет на София Найден Зеленогорски напуска партия ДБГ

След като “Движение България на гражданите” (ДБГ) обяви, че подкрепя Мая Манолова за кандидат за кмет на София, зам.-председателят на партията Найден Зеленогорски и още трима членове обявиха, че я напускат и подкрепят кандидата на “Демократична България” арх. Борислав Игнатов.

Те обявиха още, че ще направят нов десен проект, който ще работи за обединение на партиите вдясно.

След като каза, че подкрепата на Мая Манолова е заявена, без да бъде спазен партийният устав и въпреки желанието на редица членове да се преговаря с “Демократична България” за общ кандидат за кмет на София, Найден Зеленогорски обяви: “Това олевяване силно ни възмути. Аз съм шокиран. Не мога да спя и да ям от една седмица. Това е самоубийство за дясна партия.” Според него, ако има ляв кмет на столицата, това ще е плацдарм за ляво правителство.

“Ние ще работим арх. Борислав Игнатов да отиде на балотаж в София”, каза още Зеленогорски. Той обяви, че ще подкрепят десни кандидати и в други градове.

Останалите трима членове, които напускат, са Виолета Донева, Пеню Пенев и Филип Симеонов. Те казаха, че нямат информация за други заявки за напускане, но смятат, че ще има още напуснали ДБГ.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.